Een geboortereportage bij een geboortefotograaf | persoonlijk verhaal

Wat ben ik ongelooflijk blij met de reportage die GERJANNE.nl heeft gemaakt van de geboorte van mijn zoontje, inmiddels alweer 5 maanden geleden. Wat een prachtig en waardevol document voor mijn zoontje en zijn zussen. Ik wil vandaag een aantal mooie foto’s met jullie delen. Lang wilde ik dit niet, omdat de foto’s mij nog teveel herinnerden aan de zware tijd die we tijdens de zwangerschap hebben doorgemaakt. Op elke foto zag ik alleen maar wat de Hyperemesis Gravidarum met mijn lichaam en geest had gedaan. Ten tijde van de bevalling was ik compleet uitgeput en lamgeslagen. Gelukkig is er dan tijd. Tijd die veel te snel gaat, maar in mijn geval ook helend werkt. Daarnaast helpen de foto’s uit de reportage bij het verwerkingsproces. Inmiddels kan ik namelijk zien hoe krachtig ik was tijdens de bevalling en zie ik wat een topteam mijn partner en ik waren. Ik zie door de foto’s dat mijn lichaam het gedurende de bevalling geweldig heeft gedaan en daar ben ik trots op! Gerjanne heeft dit vaak naar mij benoemd, maar nu zie ik haar woorden ook echt terug in de foto’s. Ik ben er nog niet, maar het begin is er wel.
Het is bijzonder om als geboortefotograaf zelf ervaren te hebben hoe het is om een geboortefotograaf te hebben tijdens je bevalling. Ik weet nu nog beter hoe ontzettend waardevol een geboortereportage is, hoe belangrijk het is om een fijne klik met je geboortefotograaf te hebben en dat het echt zo is dat je tijdens je bevalling al heel snel niet meer merkt dat er iemand staat te fotograferen. Ik heb spijt dat ik de geboortes van mijn meiden niet heb laten vastleggen, maar gelukkig heeft Gerjanne de ontmoeting van mijn meiden met hun broertje uitgebreid gefotografeerd. 

 Ik zie door de foto’s dat mijn lichaam het gedurende de bevalling geweldig heeft gedaan en daar ben ik trots op! 

Back-up fotograaf

Naast een goede vriendschap heb ik ook op professioneel vlak regelmatig contact met Gerjanne. Gerjanne en ik zijn samen met een aantal andere geweldige meiden de oprichters van de beroepsvereniging Geboortefotografen.com. Ook zijn we elkaars vaste back-up. Stel dat ik echt niet kan komen op het moment dat een mama bevalt dan kan ik Gerjanne sturen als de ouders dit wensen. Andersom kan Gerjanne mij sturen als zij bijvoorbeeld een bruiloft heeft en echt niet in staat is de bevalling zelf vast te leggen. Een heel fijn systeem waardoor ouders vrijwel altijd gewaarborgd zijn van prachtige foto’s van de geboorte van hun kindje. Trots om met zo’n geweldige fotografe en lieve vriendin samen te mogen werken!

 gji_20160701_jv_126_lr
gji_20160701_jv_138_lr
gji_20160701_jv_189_lr
gji_20160701_jv_190_lr
gji_20160701_jv_242_lr
 gji_20160701_jv_295_lr
gji_20160701_jv_311_lr
gji_20160701_jv_322_lr
gji_20160701_jv_499_lr

Add comment