Portretreportage in de winter | Kinderfotograaf Assen, Drenthe

Portretreportage in de winter | Kinderfotograaf Assen, Drenthe

Portretreportage in de winter | Kinderfotograaf Assen, Drenthe – Op een mooie zonnige woensdagochtend in februari nam ik mijn zoontje mee voor een portretreportage naar een prachtige locatie in Assen. Als familie- en kinderfotograaf fotograaf ik veel buiten. Ik hoor vaak dat mensen willen wachten met een fotoreportage tot het voorjaar. Maar ook in de winter kun je hele mooie beelden maken! Felle zon tijdens een portretreportage is helemaal niet fijn. In de zomer zet ik mijn klanten vaak onder een boom in de schaduw om de zon te omzeilen. Direct zonlicht zet alles aan waar je juist niet op wilt focussen: je krijgt extra schaduwen onder je ogen (wallen!), je neus en je kin. Familiereportages in de zomer doe ik veel liever vroeg in de ochtend of wat later op de avond. Het zonlicht is dan mooier en zachter.  In de winter is er haast geen direct zonlicht en is alles veel zachter. De winterzon geeft in plaats van die felle schaduwen overdag al mooi zacht licht. Ideaal voor een portretreportage!

Dat je je winterjas niet aan wilt op een foto en je liever ook niet verstopt achter die grote sjaal snap ik zeker. Gelukkig zijn daar oplossingen voor! Als je laagjes aan doet (een hemdje, een dun truitje en daarboven je mooie wollen wintertrui) dan heb je die jas niet nodig. Denk er je warme laarzen bij, stop er een paar extra sokken in en dan is ook de winter een prima seizoen voor de perfecte outfit! Vergeet ook niet dat we tijdens een portretreportage lekker actief bezig zullen zijn. We gaan knuffelen, rennen, springen. Ook zo houd je jezelf lekker warm en valt het uiteindelijk allemaal reuze mee met die kou. Mijn zoontje heeft een neutraal gekleurde winterjas, dus we hebben ook foto’s gemaakt met winterjas. Maar zonder jas was het door de laagjes prima te doen voor hem!

We hebben samen veel plezier gehad tijdens de fotoreportage. Voor mijn zoontje was het een leuk spelletje en ik heb genoten van zijn mooie lach en de tijd samen. Hieronder vind je een preview van onze gezellige ochtend.

Share this post:

Add comment