Even voorstellen

 

Mijn naam is Natasja, 38 jaar, samenwonend in Assen met de liefste man en trotse moeder van twee prachtige meiden van 12 en 10 jaar oud en een hele leuke zoon van 7 jaar. Als moeder weet ik hoe snel de tijd gaat en hoe belangrijk het is om mooie momenten te koesteren. Al voordat ik kinderen kreeg, pakte ik elke dag meerdere malen mijn camera om die momenten voor altijd vast te leggen. Na jaren als logopediste te hebben gewerkt op scholen en in het ziekenhuis, kreeg ik na de geboorte van mijn jongste dochter in 2014 de kans om van fotografie mijn werk te maken. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en heb ik nooit spijt van gehad. 

Ik ben een ervaringsdeskundige als het gaat om ziek zwanger zijn. Na drie hele zware zwangerschappen met hyperemesis gravidarum (overmatig misselijk zijn en braken) weet ik maar al te goed dat het vastleggen van je zwangerschap en kraamtijd niet altijd de voorkeur heeft. Toch was het voor mijn verwerking fijn dat ik foto’s heb laten maken. Ik voelde mij heel ziek en verre van mooi, maar ik ben nu (jaren later) nog altijd blij met de gemaakte foto’s. Het is een tastbare herinnering van een heftige tijd waar drie keer het mooiste uit mijn leven uit is voortgekomen. Dit in gedachten hebbende zorg ik ervoor dat ik zeker 1 keer per jaar een gezinsreportage laat maken van mijn eigen gezin. Ook al zit ik niet lekker in mijn vel of heb ik andere excuses, het is de liefde die telt op de foto’s. 

Mijn fotografie stijl zou ik omschrijven als puur en zacht met een rauw randje. Ik hou ervan om spontane ongedwongen momenten vast te leggen. Het zijn meestal de kleine dingen die kunnen raken: een blik in iemands ogen, een kus, een hand op je schouder of juist een traan. Het vastleggen van die details, sfeer en emoties maakt fotografie voor mij zo mooi. Bij het maken van foto’s maak ik gebruik van natuurlijk licht. Het licht is het allermooiste tijdens zonsopkomst of de laatste uurtjes voordat de zon ondergaat. Dit zijn dan ook mijn favoriete momenten op de dag om te fotograferen. 

Naast het fotograferen van gezinnen, baby’s en zwangeren ben ik ook geboortefotograaf. Dit heb ik een aantal jaren alleen gedaan, maar het 24 uur stand-by staan met een druk gezin bleek op een gegeven moment geen goede combinatie meer. Samen met lieve vriendin en compagnon Gerjanne Immeker heb ik NIEUW LEVEN Geboortefotografie opgericht. Samen leggen we alles vast rondom de geboorte van een nieuw leven. Meer informatie hierover vind je op www.nieuwleven-geboortefotografie.nl.

Wil je graag een blijvende herinnering van een bijzondere tijd in je leven? Dan maak ik graag kennis met je.

Liefs,

Natasja